Wie ben ik?

Even voorstellen…

Ik ben Thijs van der Rol, de persoon achter AuthentieQ. Ik werk als trainer, coach en adviseur op het gebied van autisme, ervaringsdeskundigheid & inclusief werkgeverschap. Mijn eigen ervaringsdeskundigheid betreft o.a. autisme en hoogbegaafheid.


Wat ik doe…

Samen met onder meer stichting Vanuit autisme bekeken zet ik mij in voor een meer inclusieve arbeidsmarkt. Ik werk aan de ontwikkeling van de autisme- en inclusie-ambassades. Hiervoor werk ik samen met grote werkgevers door heel Nederland. Ik adviseer en begeleid bij het opzetten van medewerkersnetwerken rondom neurodiversiteit en ik train en ondersteun ambassadeurs.

Sinds 2023 ben ik fulltime zelfstandig ondernemer en ben ik, naast mijn andere werkzaamheden, bezig met de uitvoering van het project Ervaringsdeskundig Ondernemen.

Je kunt mij benaderen voor projecten, trainingen en advies op het gebied van autisme, ervaringsdeskundigheid en inclusief werkgeverschap.


Wat ik deed…

Sinds 2014 werk ik als zelfstandig trainer en adviseur. In de periode 2016-23 werkte ik daarnaast als ervaringswerker in de specialistische GGZ, bij Centrum Autisme Haaglanden (Parnassia). Daar gaf ik voorlichting aan zorgprofessionals, werkte ik individueel en in groepen met cliënten en ontwikkelde ik het behandelaanbod. Ik was autisme-ambassadeur van Parnassia Groep (zie ook artikel over werkbezoek staatssecretaris), lid van de Specialismegroep Autisme en lid van de Ervaringsdeskundige Staf. Tevens ben ik co-auteur van het boek Zoektocht naar Jezelf en van de bij behorende Handreiking Zelfmanagement.


Mijn achtergrond

Ik ben afgestudeerd in Public Policy & Human Development (Bestuurskunde, MSc). Mijn diagnostische traject heb ik kort na het behalen van mijn Master doorlopen. Ik heb zelf een autisme-classificatie en het label ‘hoogbegaafd’ op zak. Maar ik identificeer mij zelf bij voorkeur als neurodivergent.

Na mijn masterstudie ben ik mij gaan verdiepen in autisme en in het inzetten van eigen ervaring. Ik volgde verschillende trainingen en cursussen en ik zette mij als vrijwilliger in om mij verder te ontwikkelen. Ik schreef mij in bij de KVK en ik bouwde ondertussen steeds verder aan mijn (ervarings)deskundigheid. Inmiddels werk ik zo’n 10 jaar voor mijzelf. Ik haal ontzettend veel plezier uit, vaak inspirerende en zingevende opdrachten, ten behoeve van een meer inclusieve samenleving. Ik woon samen met mijn vrouw en twee kinderen in Woerden.


”De naam AuthentieQ staat voor mijn visie dat IEDEREEN verschillend denkt, leert en beleeft: verschillen zijn de norm, niet de uitzondering.”


Thijs van der Rol op LinkedIn